Екс-посадовця ДФС Львівщини оштрафували на 8,5 тис. грн за хабар $40 тисяч

Генпрокуратура закликає створити антикорупційні палати в судах, аби уникнути в них беззаконня

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко , передає його слова у Facebook прес-секретар Лариса Сарган. 

Він зазначив, що екс-заступник начальника Львівської митниці ДФС Володимир Шокало намагався дати хабар $40 тисяч військовому прокурору Львівського гарнізону і заступнику начальника відділу Управління захисту економіки у Львівській області. Саме через це він був затриманий.

Попри це, він відбувся штрафом у 8,5 тисячі гривень, адже у рішенні суду сума хабара зменшилася у 4 рази.

Шокалу інкримінували ч.3 ст.369 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), яка передбачає покарання від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Втім, вже в ухвалі Сихівського райсуду м. Львова від 28 серпня 2017 р. сума хабара була зменшена до $10 тисяч. 

В результаті митник був засуджений за значно м’якшою статтею – ч.1 ст.369-2 КК, яка передбачає штраф від 3400 до 8500 грн або обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

Таким чином Шокало отримав 8500 гривень штрафу та заборону займати посади в органах ДФС, органах державної влади та місцевого самоврядування на 3 роки. 

"Таке беззаконня в судах триватиме доки, поки не буде терміново реалізована моя ідея про невідкладне створення антикорупційних палат в існуючих судах. Підсудному рано радіти - йдемо в апеляцію. Закликаю громадськість контролювати хід таких резонансних судових засідань", - наголосив Луценко.