Немає жодних ознак, що Росія готова піти з Донбасу і Криму, - президент

Кремль не збирається відкликати з Донбасу та Криму свої війська, адже вже є докази його підготовки до наступальної війни континентального масштабу

Про це під час щорічного звернення до народних депутатів у Верховній Раді заявив президент Петро Порошенко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що військова загроза з боку російської влади залишається найбільш небезпечною, попри інформаційну війну.

"Немає поки що жодних ознак, аби Москва готова була б зараз відступити з Донбасу, чи піти з Криму. А от доказів її підготовки до наступальної війни континентального масштабу, на жаль, дедалі більше", - наголосив Порошенко. 

У цьому контексті він нагадав про російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017", які відбудуться вже 14 вересня. Саме через них Україна посилила контроль на всіх ділянках державного кордону.

"Під виглядом стратегічних навчань не виключається створення нових ударних угруповань російських військ для вторгнення на територію України. 7 тисяч платформ з солдатами і технікою наближаються до нашого кордону. І, на жаль, жодних гарантій, що після завершення маневрів все це з Білорусі повернеться до Росії, у нас немає", - підсумував Порошенко.