Програміст власноруч зробив роз'єм для навушників у iPhone 7

Програміст Скотті Аллен, який живе у Китаї, самостійно зробив роз'єм для навушників у своєму iPhone 7

Про це повідомляє Vice.

Програміст зробив роз'єм, бо його не задовольняло, що не можна одночасно слухати музику і заряджати телефон.

Він розібрав телефон і виявив, що всередині у прилада достатньо місця для аудівиходу. Чоловік посунув батарею, перемістив трохи вище в корпусі механізм вібрації айфона і вставив в простір, що звільнився аудіовихід.

Роз'єм він зробив з перехідника з Lightning на звичайні навушники, який поставляється разом з сьомим айфоном, а дірку для нього просвердлив в корпусі.

Щоб вихід працював, програміст створив невелику друковану плату, яка дозволяє виходу на навушники працювати так само, як в старих телефонах: ставити звук на паузу, коли навушники виймають із гнізда.

Аллен зізнався, що таким чином зіпсував три айфона, а на запасні деталі витратив більше $1 тис. та більше чотирьох місяців роботи. Однак він вважає, що воно того варте і назвав себе єдиним у світі володарем iPhone 7 зі звичайним виходом на навушники.

Він сподівається, що його приклад наслідуватимуть китайські виробники електроніки і почнуть випускати модифіковані айфони для всіх бажаючих.

Чоловік пообіцяв поділитися своїми напрацюваннями з інженерами Apple, якщо вони раптом захочуть дізнатися, як йому вдалося повернути в телефон вихід для навушників.

Програміст експериментував з iPhone 7, а не з більшим iPhone 7 Plus. Він упевнений, що цей телефон модифікувати буде ще простіше.

Нагадаємо, в Apple пояснили свою відмову від аудіовиходу тим, що без нього телефони будуть тоншими. Також, на їхню думку, роз'єм займає багато місця у корпусі і давно застарів.

Читайте також: iPhone 8. Все, що відомо про новий смартфон