Своєю версією "миротворців" ООН Путін хоче розколоти позицію Заходу, - Stratfor

Пропозиція президента Росії Володимира Путіна щодо спрямування миротворців ООН на схід України має на меті розколоти позицію країн Заходу стосовно Кремля

Про це повідомляє видання Stratfor.

"Понад усе пропозиція Путіна має намір розколоти об’єднану позицію західних країн щодо Росії і дати Москві більше можливостей для маневрування в цих відносинах. Протягом сесії Генеральної Асамблеї ООН можна буде побачити, наскільки успішними будуть ці зусилля і наскільки може зменшиться тиск Заходу на Росію", - йдеться у матеріалі.

Автори матеріалу зазначають, що багато західних країн можуть серйозно сприйняти пропозиції Володимира Путіна стосовно миротворців на Донбасі. Зокрема очільник МЗС Німеччини висловив радість із цього приводу.

"Миротворчі пропозиції Путіна можна розглядати як спробу переконати Сполучені Штати та Захід у тому, що Росія прагне обмежити насильство в українському конфлікті. На тлі того, що вона продовжує грати провідну роль у питаннях Сирії та Північної Кореї, Москва хоче довести здатність приймати обґрунтовані, конструктивні рішення", - пишуть у виданні.

Схильність до зменшення напруження конфлікту може надати Кремлю перевагу під час переговорів із США, вважають автори.

Читайте також: Миротворці по-путінськи. Що означає нова тактика Кремля

Вони вважають, що обмежена сфера дії російської миротворчої пропозиції майже гарантує, що не буде стратегічних на Донбасі.