У Росії українця Гриба звинувачують у тероризмі

Син українського офіцера Павло Гриб, який раніше зник у Білорусі, перебуває у СІЗО Краснодару за звинуваченням у тероризмі

Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, передає "Українська правда".

"7 вересня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону одержало повідомлення від управління ФСБ РФ в Краснодарському краї про тримання Павла Гриба у Краснодарі. У повідомленні йдеться про те, що Павла Гриба було затримано за звинуваченням у вчиненні злочину відповідно до ч.1 ст.205 Кримінального кодексу РФ", - розповів Кирилич.

Наразі українські представники в Росії з’ясовують за яких обставин затримали Гриба та намагаються отримати доступ до нього адвоката та близьких.

"Посольству України в Росії та Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону  дано доручення оперативно звернутися з нотою до МЗС РФ і представництва МЗС Росії в Краснодарському краю з вимогою невідкладно забезпечити доступ  українських консулів до  затриманого громадянина України", - додав Кирилич.

Українська сторона вимагає повідомити про причини та обставини затримання, умови тримання, забезпечення права Гриба на адвокатський захист, а також забезпечити ліками, які він за приписом лікаря щоденно вживає.

Читайте також: Син українського офіцера поїхав на побачення в Білорусь і зник. Що це за історія і до чого тут ФСБ

Стаття 205 Кримінального Кодексу Росії передбачає звинувачення у терористичному акті та покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років позбавлення волі.