Бойовики включили журналіста Асєєва до списку на обмін

Терористи з окупованих територій Донбасу підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва, відомого під псевдонімом Станіслав Васін, у списках на обмін

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську, перший заступник очільника Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє "Радіо Свобода". 

Вона зазначила, що перемовини щодо Асєєва проходили дуже важко, це було, по суті, "вибиття" з окупантів інформації, що журналіст дійсно у них.

"Місце його утримання вони офіційно нам не дали – просто підтвердили, що Станіслав у них, і він включений до списків на звільнення, які ми зараз обговорюємо. Ми знаємо місце утримання Станіслава", - наголосила Геращенко. 

За її словами, до Асєєва не допускають родичів, а також представників ОБСЄ, ООН та Міжнародного комітету Червоного хреста.

"Ми робимо все, як для звільнення Асєєва, так і для звільнення Романа Сущенка з російської в’язниці, оскільки Мінскі угоди вимагають звільнення всіх незаконно утримуваних. Повірте, докладаються всі зусилля", - підсумувала Геращенко.