НАБУ затримало керівника держпідприємства за підозрою у розкраданні 40 млн

Детективи НАБУ затримали трьох людей за підозрою у заволодінні та легалізації понад 40 мільйонів гривень держпідприємства "Укрхімтрансаміак"

Про це повідомляє прес-служба бюро.

Затримано виконувача обов’язки директора "Укрхімтрансаміаку", двох керівників приватних підприємств, задіяних, за даними детективів, у схемі заволодіння коштами держпідприємства і їхній подальшій легалізації.

За версією слідства, впродовж 2014 року затримані вступили у злочинну змову з метою заволодіння коштами, які призначалися для виконання робіт із технічного переоснащення локальних систем оповіщення населення, що проживає в 2,5-кілометровій зоні від осі української ділянки магістрального аміакопроводу "Тольяті-Одеса".

У НАБУ заявляють, що основна частина коштів була сплачена на умовах передоплати на рахунки підконтрольних підприємств, а після цього використана підозрюваними для власних потреб.

Детективи НАБУ та прокурори САП клопотатимуть суд про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 13,6 мільйона гривень кожному.

Розслідування за цими фактами детективи НАБУ розпочали в лютому 2016 року.