Штраф 8,5 тис. грн за хабар $40 тисяч: військова прокуратура оскаржить вирок посадовцю ДФС

Військова прокуратура Західного регіону України оскаржить рішення Сихівського райсуду Львова про призначення екс-заступнику начальника Львівської митниці ДФС Володимиру Шокалу занадто м'якого покарання

Про це повідомляє прес-центр Військової прокуратури.

У відомстві нагадали, що 17 березня Шокало намагався підкупити військового прокурора Львівського гарнізону, пропонуючи йому хабар $40 тисяч. Таким чином митник хотів домогтися непритягнення до кримінальної відповідальності і закриття кримінального провадження.

При цьому, під час досудового розслідування зібрали достатньо доказів, щоб домогтися для митника покарання, адже інкримінована стаття передбачала позбавлення волі на термін від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

"Зазначену особу суд першої інстанції визнав винним по ч.1 ст.369-2 КК України і, незважаючи на заперечення військової прокуратури Західного регіону України, призначив йому покарання у вигляді 8,5 тис. грн штрафу з позбавленням права займати посади в органах ДФС, органах державної влади та місцевого самоврядування строком на три роки", - наголосили у відомстві.