Собака-робот повідомлятиме своїм господарям про сморід ніг

Японський стартап від Next Technology у вигляді маленької робо-собаки розрахований на людей, які мають проблеми з неприємним запахом ніг

Про це повідомляє Yahoo News.

Новий японський стартап розрахований на  людей з проблемою неприємного запаху ніг, і пропонує досить неординарне рішення. Собака-робот нюхатиме ноги її господаря і надаватиме чесний та безжалісний вирок- навіть непритомнітиме, при особливо нестерпному смороді.

Хана-ча- це маленький робот у вигляді собаки, який буде гавкати, якщо виявить помірний запах, голосно скавчатиме при сильному сморіді і навіть може "втратити свідомість" в особливо запущених випадках.

15-сантиметрова собака оснащена датчиком виявлення запаху в носі, а також розпилює освіжувач повітря, щоб вирішити ситуацію, якщо аромат нестерпний.

Виробники Next Technology створили робота у відповідь на запит від чоловіка, який був у відчаї, і хотів дізнатися, чи є у нього проблеми.

"Він повідомив, що його дочка сказала йому про жахливий сморід від ніг, але він не хотів знати, наскільки поганим був запах,бо був впевнений, що відчує біль», - сказав співробітник компанії Кіміко Цудзи. «Ось чому ми розробили цього милого робота"- додав він.

Технологія з`явиться у продажі на початку наступного року з ціною більше 100 000 ієн (9 280 доларів США).