У Британії померла дівчина-донор врятувала 8 людей

Перед смертю 13-річна британська дівчина вирішила стати донором, її органи врятували вісьмох людей, серед них - п'ятеро дітей

Про це повідомляє ВВС.

Британка Джемайма Лайзелл померла у 2012 році від аневризми. Дівчинка стала донором серця, підшлункової залози, легенів, нирок, тонкої кишки і печінки.

До цього жоден донор не допоміг такій кількості хворих, відзначають у британському відомстві, яке відповідає за донорство NHS Blood and Transplant.

Батьки дівчинки-донора розповіли, що вона була співчутливою, розумною, творчою. І дуже пишалася б такою спадщиною.

Під час приготувань до 38-го дня народження матері Джемайма Лайзелл знепритомніла і через чотири дні померла.

Трьом людям пересадили її серце, малу кишку та підшлункову залозу, ще двоє хворих отримали її нирки. Печінку дівчинки розділили і пересадили двом пацієнтам. Іншій людині пересадили її легені.

Батьки дівчинки розповіли, що вона захотіла стати донором після загибелі її знайомого у автокатастрофі. Про це вона розповіла за декілька тижнів до своєї смерті.

Батьки дівчинки зізналися, що їм було складно віддати тіло доньки на донорство. Однак вони вважають, що правильно зробили.

Родина дівчинки-донора створила фонд її імені, його мета - допомагати молодим людям з ураженням мозку та просувати ідею донорства органів.