У Миколаєві "конверт" з обігом 56 млн заробляв на схемах з будматеріалами

Співробітники податкової міліції ДФС у Миколаївській області ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 56 мільйонів гривень

Про це повідомляє прес-центр Державної фіскальної служби.

Під час розслідування встановили групу зловмисників, які надавали підприємствам реального сектору економіки та ФОП Миколаївської, Одеської, Херсонської та Тернопільської областей незаконні послуги з документального прикриття безтоварних операцій, формування штучного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

Для того, аби їх не спіймали, вони зареєстрували та використовували документи низки фіктивних та транзитно-конвертаційних компаній.

Відтак їхні клієнти перераховували на рахунки підприємств гроші за нібито придбані будівельні матеріали, обладнання та/або надані послуги з будівництва, ремонту та вантажних перевезень. У результаті ці кошти переводили у готівку та передавали замовникам. Їх також могли перераховувати для обготівкування на рахунки підконтрольних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб.

"Податковий кредит переважно формувався за рахунок відображення в податковому та бухгалтерському обліку безтоварних операцій з придбання ПММ. Загальний оборот конвертаційного центру протягом 2016 - 2017 р.р. склав понад 56 млн. грн", - наголосили у ДФС.

Під час обшуків у злодіїв вилучили 90,3 тисяч гривень готівкою, 12 печаток СГД, комп'ютерну техніку, первинні бухгалтерські документи підприємств, які задіяні в схемах конвертації грошових коштів та чекові книжки.

Правоохоронці наклали арешт на 10 рахунків підприємств, де лежать 220 тисяч гривень.