Найближчим часом щодо Саакашвілі буде прийняте "правове рішення", - прикордонники

Колишній очільник Одеської області Міхеїл Саакашвілі не має жодних законних підстав для перебування на території України

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив речник ДПСУ Олег Слободян.

"Не має жодних законних підстав для його перебування зараз на території України. Бо, по-перше, це особа, яка позбавлена українського громадянства, по-друге, це особа, яка незаконно перетнула державний кордон", - сказав Слободян.

Він вважає, що "правові рішення у цьому питанні будуть прийняті і реалізовані найближчим часом".

Зазначимо, що 10 вересня у пункті пропуску "Шегині" невідомі зчинили бійку з представниками Нацполіції і ДПСУ та сприяли незаконному порушенню державного кордону групою осіб, у т.ч. народним депутатам.

Позбавлений українського громадянства екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі за сприяння кількох народних депутатів перейшов польсько-український державний кордон.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через держкордон.

11 поліцейських отримали тілесні ушкодження під час масових заворушень у пункті пропуску "Шегині" на Львівщині.

Прикордонникам наказали не застосовувати зброю і спецзасоби щодо осіб на чолі з Міхеїлом Саакашвілі, які прорвали державний кордон у "Шегинях" на Львівщині.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що силовий прорив українського кордону - це злочин, і ті, хто причетний до організації цього прориву, мають понести відповідальність.

Екс-президент Грузії і колишній очільник Одещини Міхеїл Саакашвілі має негайно повернутися на пункт пропуску "Шегині" або ж прийти у Державну міграційну службу.

5 народних депутатів України та колишній очільник СБУ незаконно перетнули кордон 10 вересня.