"Перший з кіборгів": Міноборони опублікувало біографію загиблого розвідника Шаповала

Міністерство оборони України випустило біографію загиблого Героя України Максима Шаповала

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міноборони.

"Народився Максим Михайлович Шаповал 06 липня 1978 року в місті Вінниця у родині військового льотчика. Після закінчення школи обрав професію військового, як його батько й дід", - йдеться у повідомленні.

За час проходження служби він вже брав участь у миротворчих операціях України. Згодом очолив спеціальний резерв Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"З початку російської збройної агресії він був учасником найбільш важких боїв 2014–2015 років. У цей час воїни-розвідники часто виконували бойові завдання ціною власного життя. Вони не зрадили, не сховалися за спинами інших, мужньо переносили надлюдські навантаження і разом з тим – майстерно виконували свою роботу", - пише Міноборони.

Читайте також: В Києві підірвали авто командира розвідників. Усе, що відомо

Особисто Шаповал брав безпосередню участь у звільненні декількох окупованих українських міст, боях за стратегічно важливу висоту – Савур-Могилу, а також у плануванні та проведенні розвідувальних рейдів у глибокий тил противника.

"Незважаючи на високу посаду, Максим Михайлович більшість часу проводив зі своїм підрозділом в районі проведення АТО та особисто очолював розвідувальні групи спеціального призначення", - характеризують Героя України його побратими.

Так, у травні 2014 року він командував групою, яка звільняла Донецький аеропорт, та був першим із тих кого потім наречуть "кіборгами".

"Максим Шаповал був справжнім професіоналом, офіцером з унікальними знаннями та навичками і головне – безмежно любив Україну", - йдеться у повідомленні.