У Львові погрожують зірвати презентацію дитячої книги про одностатеві стосунки

Низка громадських організації Львова погрожує зірвати презентацію дитячої книги "Майя та її мами" через тему одностатевих шлюбів, яку вона висвітлює

Як йдеться в офіційному зверненні голови ГО "Форум видавців" Олександри Коваль, радикальні праві організації у Львові надіслали відкритого листа на адресу начальника СБУ у Львівській області, міського голови Львова та голови Львівської обласної адміністрації.

У зверненні активісти просять владу міста недопустити проведення заходу для дітей, де організатори хотіли обговорити тему одностатевих стосунків та нетрадиційних сімей. Подія мала б відбутись в рамках презентації книги “Майя та її мами”.

За словами активістів, такі книги - "це пряме посягання на прищеплення школярам деструктивних принципів, що суперечать цінностям та традиціям, які споконвіку формувались в українських сім’ях". Якщо ж подія відбудеться - активісти будуть вимушені втрутитись.

Щоб убезпечити дітей, які мали прийти на захід, видавець та автор книги подію скасували. Однак як запевнила Олександра Коваль, немає гарантій, що активісти не влаштують провокацій і бійок на іншій локації і при іншій нагоді. Тож організатори просять правоохороні органи втрутитись у цю ситуацію та захистити гостей і учасників Форуму.

Автор книги Лариса Денисенко на сторінці у Facebook зазначила, що їй прикро спостерігати за ситуацією та закликала до діалогу. Письменниця також заявила, що вона все своє професійне життя виступала за толерантність та протидію насильству.