Вчені попередили про зникнення коал

Всесвітній фонд дикої природи наголосив на небезпеці можливого вимирання коал через дії людини

Про це повідомляє Daily Mail.

Згідно із доповіддю Фонду, популяція коал зменшується через вирубку евкаліптових лісів. Загроза для коал пов'язана з планами влади штату Новий Південний Уельс побудувати 33 тисячі нових будинків в місцях проживання популяції сумчастих ведмедів.

Будівництво розділить область проживання коал навпіл та змусить тварин шукати їжі в житлових районах, а також перетинати небезпечні автодороги. Зокрема, за останні два тижні серпня в цьому регіоні під колесами автомобілів загинули дев'ять коал - це приблизно три відсотки від усієї популяції цих тварин в регіоні.

"Коали опиняться прямо в середині передмістя, фактично там де починаються двори людей. Ми розуміємо необхідність додаткового житла, але хочемо, щоб були проведені дослідження середовища перебування тварин. Необхідно переконатися, що коали збережуться для майбутніх поколінь", - заявив представник екологів, Дамен Стерлінг.

Австралійські дослідники попереджають, що вже через кілька поколінь коал в дикій природі може взагалі не залишитися. Поки ж коали знаходяться в Червоній книзі в категорії "види під загрозою".