Друг дитинства Путіна добудував у Криму колишній палац Януковича, - ЗМІ

Фірма, пов'язана з російським бізнесменом, другом дитинства президента Росії Путіна Петром Колбіним, завершує будівництво резиденції на південному березі Криму

Раніше будівлі належали компанії, що близька до екс-президента України Януковича, а зараз дісталися оточенню Володимира Путіна, повідомляє "Дождь".

До весни 2016 року землю у природному заказнику на мисі Айя, яка належала адміністрації Севастополя, орендувала севастопольська компанія "Норд-2007", випливає з даних Росреєстру.

Та ж компанія володіла п'ятьма будівлями, в тому числі недобудованим палацом, який добре видно на супутникових знімках. 

Як випливає з судових рішень, навесні 2016 року адміністрація Севастополя розірвала договір оренди з "Норд-2007" і виставила компанії понад 30 млн рублів штрафу за неправильно розраховану ставку оренди. Пізніше суд визнав це незаконним, зараз справа розглядається знову.

Саме тоді у землі з'явився новий орендар, а у палацу новий власник. Зараз це компанія "Берег" з Санкт-Петербурга. Власник компанії — АТ "Голден Гейт", засновника звати Павло Зайцев.

Ця ж людина — генеральний директор некомерційного партнерства "Розвиток ринку ефективних інвестицій", створеного Геннадієм Тимченком і Петром Колбіним.

Петро Колбін — друг дитинства президента Володимира Путіна. Зі статком в $550 млн він займає 179-у сходинку в списку Forbes. У радянський час Колбін працював м'ясником, а у великий бізнес потрапив в нульові, після приходу Путіна до влади.