Фінляндія збудувала в Балтиці свою першу вітрову електростанцію

Фінляндія оголосила про завершення будівництва свого першого вітропарку Тахколуото в Балтійському морі потужністю 42 МВт

Про це повідомляє "Хайтек".

Обсяг відновлюваної енергії, що виробляється Фінляндією, невисокий, беручи до уваги розмір і географічної становище країни. Близько 3 ГВт доводиться на гідроенергію, 2 ГВт - на біоенергію і 1,6 ГВт - на сухопутні вітряні станції. У порівнянні зі скандинавськими сусідами - Швецією та Норвегією - це досить мало.

Компанія Suomen Hyötytuuli завершила роботу над першою фінської станцією, що вироблятиме електроенергію в Балтійському морі неподалік від міста Порі біля західного узбережжя Фінляндії. Це перша вітряна станція, призначена для вироблення електрики в зоні утворення криги. За задумом авторів проекту, Тахколуото стане зразком не лише для майбутніх морських вітропарків Фінляндії, але й для усіх країн зі схожими кліматичними умовами.

Будівництво вітропарку почалося як дослідний проект у 2010 році з однієї турбіни Siemens потужністю 2,3 МВт. З тих пір додалося ще 9 вітряків по 4,2 МВт кожен. Проект отримав субсидії в розмірі 20 млн євро і буде продавати енергію впродовж найближчих 12 років за тарифом 83,5 євро за МВт*год.

За словами Туомо Кантоли, голови ради директорів Suomen Hyötytuuli, компанія підготувала пропозицію про будівництво станцій морського вітру в промисловому масштабі.