Справа генерала, якого підозрюють у розстрілі Майдану: прокуратура звинувачує суддів у затягуванні процесу

Уже вдруге поспіль не відбувся розгляд у суді клопотання прокуратури про домашній арешт для підозрюваного у справі Майдану генерала Гриняка

Про це повідомляє сайт "ТЕКСТИ".

"На дверях кабінету судді Олесі Батрин - оголошення про те, що з 11 по 13 вересня вона у відпустці", - повідомив прокурор у справі Олександр Ковальчук.

Відомо, що в розкладі судді Батрин на 11-13 вересня було багато призначених засідань. На попереднє засідання про домашній арешт Гриняка 8 вересня не з'явився сам підозрюваний.

Наступне засідання по цій справі відбудеться 14 вересня о 15:00, у Печерському суді знову у судді Батрин. 13 вересня, о 12:30, інший суддя цього ж суду - Білоцерківець - розглядатиме клопотання прокуратури про відсторонення Гриняка від посади. Зараз Гриняк знаходиться на посаді керівника Департаменту громадської безпеки Національної гвардії.

Прокуратура звинувачує суддів у затягуванні  процесу. Сам підозрюваний і його адвокат вважають всі звинувачення надуманими.  На момент розстрілу на Майдані генерал був начальником управління громадської безпеки МВС і не міг впливати на дії працівників Беркута, заявляє адвокат підзахисного Володимир Раков.