У Європарламенті хочуть скасувати роумінг для України

У Європарламенті пропонують скасувати плату за роумінг у мобільному зв'язку між ЄС та Україною, Молдовою і Грузією

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Пропозиція з'явилася як один з пунктів плану обговорень саміту ЄС "Східне партнерство".

Для трьох країн-учасниць програми Європарламент пропонує подати привабливу модель "Східного партнерства-плюс", що також передбачає запровадження односторонніх тарифних преференцій чи створення з ними широкосмугових каналів зв’язку високої потужності.

Така модель "плюс" може бути запропонована й трьом іншим учасницям "Східного партнерства" - Вірменії, Білорусії та Азербайджанові. Але тоді, "коли вони будуть готові для таких розширених можливостей", йдеться в документі.

Проект мають розглянути на засіданні комітету із закордонних справ Європарламенту 14 вересня.

Також повідомляється, що Європейська комісія разом із Європейським інвестиційним банком розробила план створення "нового Європейського інвестиційного плану для України та інших країн-учасниць "Східного партнерства", які досягли найбільшого поступу в реформах".

Новий трастовий фонд для України мав би зосередитися на приватних і державних інвестиціях, зокрема в соціальну й економічну інфраструктуру, а також на тих, що мають на меті посилити здатність України освоювати інвестиції.

У документі також наголошено на підтримці відновлення повного суверенітету України у Криму, Грузії в Абхазії і Південній Осетії і Молдови у Придністров’ї.

Цей проект до його розгляду повним складом Європарламенту в листопаді ще може зазнати змін.