Постраждалі жителі Балаклії отримають нове житло до 1 жовтня

Постраждалі мешканці Балаклії отримають нове житло вже цієї осені

Про це повідомляє прес-центр Харківської обласної адміністрації.

"Впродовж вересня у власність потерпілих сімей буде передано 25 квартир і 2 приватних будинки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що процедура закупівлі квартир почалася в кінці липня.

"У нас вже на 100% підібрані квартири, постраждалі визначилися з тими об'єктами, які вони погодилися, щоб їм придбали замість втраченого житла. Залишається один будинок. Ми запропонували родині кілька варіантів, і господарі розмірковують", - сказав глава Балаклійської районної адміністрації Степан Масельський.

Планується, що 4 квартири будуть передані у власність постраждалим сім'ям 15 вересня на сесії міської ради, а решта - протягом вересня.

За словами заступниці глави Балаклійської РДА Валентини Панасенко, 27 сімей отримають житло, яке рівноцінне втраченому за кількістю кімнат і площі.

"У деяких зруйнованих будинках барачного типу квартири були площею 40 і більше квадратних метрів. Тому у жителів була можливість отримати 2-кімнатні квартири. Але площа не повинна перевищувати ту, яку вони займали", - сказала Панасенко.

Крім того, всі 27 родин, що залишилися без житла в результаті вибухів снарядів, отримають по 75 тис.грн. матеріальної допомоги.