"ДНР" підриває біля своїх позицій боєприпаси, аби звинуватити в атаці ЗСУ

Терористи з окупованих територій Донецької області підривають боєприпаси, аби зімітувати обстріли з боку української армії

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на слова української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

У відомстві розповіли, що окупанти з Донеччини активно застосовують під час "шкільного" перемир’я тактику підриву інженерних боєприпасів в районі своїх позицій. У такий спосіб вони намагаються зімітувати артилерійські обстріли з боку українських військ, аби звинуватити їх у порушенні "режиму тиші".

Зокрема, після 10-ї години ночі 11 вересня сепаратисти вели неприцільний, хаотичний вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях. Невдовзі після цього сталися підриви інженерних боєприпасів на окупованій території в районі селища Василівка. Там знаходиться водонасосна станція 1-го підйому Південно-Донбаського водоводу (ВНС), біля якої бойовики обладнали свої позиції.

"Зазначені дії "ДНР" супроводжувались заявами щодо загроз життю обслуговуючого персоналу ВНС, який був змушений припинити роботу та укритися у небезпечному місці. Українська сторона СЦКК наголошує, що під час перевірки ці факти не знайшли свого підтвердження", - наголосили у відомстві.

Відтак представники СЦКК встановили, що "обстріли" мали постановочний та провокаційний характер, щоб звинуватити у всьому ЗСУ. 

"Зазначене в черговий раз свідчить про зацікавленість керівництва ОРДО у подальшому загостренні конфлікту та свідоме невиконання Мінських домовленостей", - підсумували у штабі.