Саакашвілі "перебрехав" слова спецпредставника США, - Банкова

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі перекрутив коментар спеціального представника Сполучених Штатів в Україні Курта Волкера з приводу прориву державного кордону на пункті пропуску "Шегині"

Про це у Facebook написав завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко.

За версією Саакашвілі спецпредставник США заявив: 

"Якщо Україна хоче будувати правову державу, Михайлу Саакашвілі потрібно дати можливість відстояти своє громадянство в суді. Порошенко слід менш драматично підходити до Саакашвілі і зайнятися питаннями поліпшення управління країною і боротьбою з корупцією".

Насправді ж, як зазначає Горковенко, Волкер висловлювався менш категорично і взагалі не згадував прізвище українського президента. Посадовець навів власний переклад заяви американського політика:

"Україна – правова країна. Хтось, на зразок колишнього президента Саакашвілі, має право на розслідування своєї справи в українських судах. Сподіваюсь що люди понизять градус ескалації цієї політичної драми і сфокусуються на юридичних аспектах. Україна зараз дійсно посилює свої демократичні інститути, бореться з корупцією і проводить економічні реформи. Україна дійсно має стати сильною країною – в демократичному і економічному сенсі - щоб вона могла протистояти агресії, яку вона зазнала з боку Росії і стати успішною країною в майбутньому".