У Дніпрі діяли секс-тури під виглядом наукових конференцій

Поліція затримала громадянина Азербайджану, який організував спеціальні секс-тури для іноземців у Дніпрі

Про це повідомляє прес-центр Національної поліції Дніпропетровської області.

Організатором бізнесу став громадянин Азербайджану 1991 року народження.

"Під вигаданими приводами, як то наукові конференції, зустрічі в рамках міжнародної співпраці чи обміну досвідом, іноземці прилітали в Україну. Їх зустрічали в аеропортах Запоріжжя чи Харкова та перевозили у Дніпро", - розповідає заступник начальника відділу управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Роман Захаров.

За його слова, іноземців розселяли у готелях, де знайомили з "програмою" турів. За бажанням іноземців, дівчат їм привозили за місцем поселення чи везли до місця, де чоловіки могли їх вибрати. 

"Деякі туристи навіть включали у свій стислий графік перебування екскурсію по місту з обраним "гідом",- говорить Захаров.

Вартість такого туру для іноземців складала декілька тисяч доларів та включала переважно чотири дні з четверга по неділю. Відомо, що до надання секс-послуг було залучено близько трьох десятків дівчат віком від 18 до 25 років.

"Сума самої послуги доходила до 3,5 тисяч гривень. Тисячу з них забирав організатор, а решта йшла дівчатам. Всі "туристи" доволі таки заможні люди. У себе на батьківщині вони, зазвичай, мають сім’ї, а сюди приїздили "відпочити" на вихідні", - додав Захаров.

Організатору тепер загрожує позбавлення волі до 5 років.