Видворений в Росію "злодій в законі" знову повернувся в Україну

Кримінальний авторитет з Росії знову повернувся на територію України

Про це повідомляє прес-центр Національної поліції України.

У квітні 2017 року правоохоронці столичної поліції затримали 51-річного громадянина Росії Джошуа Гела, який у кримінальному світі має прізвисько "Гела Тбіліський". Тоді міграційна служба прийняла рішення про депортацію чоловіка до Росіїї.

Нещодавно поліцейські дізналися, що коронований злодій знову у столиці України.

"У минулому він неодноразово судимий за тяжкі злочини (розбої, правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотиків), тож добре знається на кримінальних традиціях і живе за "поняттями", - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, У 1996 році у Москві чоловіка "коронували" два відомих у кримінальному світі "злодії у законі".

В Україні чоловік створив кілька злочинних груп, які займалися крадіжками із автомобілів та викраденням транспортних засобів здебільшого у Києві, Київській області, Миколаєві та Херсоні, а відтак він "кришував" їхню діяльність.

Крім того, він організовував кримінальні "сходки" і заохочував молодь долучатися до діяльності злочинних груп.

"Працівники поліції встановлюють, яким чином і за якими документами чоловік потрапив на територію нашої держави. Наразі його помістили до Чернігівського пункту тимчасового тримання, вирішуються питання щодо його видворення за межі України", - сказав Крищенко.