Журналісти-розслідувачі не знайшли порушень в оренді Омеляном елітного будинку

Оренда міністром інфраструктури Володимиром Омеляном елітного котеджу в селі Іванковичі під Києвом не має ознак порушення законодавства

Про це повідомила у Facebook журналіст проекту "Схеми: корупція в деталях" Наталія Седлецька.

"Немає доказів явного порушення. Будинок взятий в оренду 12 червня 2017, отже формально задекларувати це міністр мав уже в наступній декларації у 2018 році. Будинок оформлений на племінницю дружини міністра, батьки якої доволі заможні люди - їхній значно більший маєток знаходиться у цьому ж котеджному містечку. Є вірогідність, що вони були фінансово спроможні придбати цей будинок для доньки, але оскільки вона живе закордоном - здали його в оренду родичам (міністру та його дружині)", - написала Седлецька.

За словами журналістки, для звинувачень Омеляна в порушенні законодавства правоохоронці довести, що міністр користувався цим будинком у 2016 році, але не декларував це, відклавши оформлення угоди на наступний рік. У цьому випадку Омеляну можна закидати декларування недостовірних даних.

Крім того, правоохоронці можуть перевірити, за чиї кошти придбано маєток - на гроші родичів, чи на гроші міністра, походження яких він не міг би пояснити.

"Поки відповіді на ці питання не дадуть правоохоронці, підстав для прямих звинувачень у порушенні закону немає", - підсумувала Седлецька.