Американця взяли під варту через заяву про висмикування волосся Клінтон

У Брукліні Федеральний окружний суд скасував заставу в $5 млн, під яку раніше відпустили 34-річного підприємця Мартіна Шкрелі, і постановив взяти його під варту

Про це повідомляє The New York Times.

Колишньому голові фармацевтичної компанії Шкрелі замінили запобіжний захід у справі про шахрайство. Офіційна причина – в період слідства він почав представляти загрозу суспільству.

За версією держобвинувачення, підприємець переслідував жінок у мережі, а також написав у Фейсбуці, що пропонує $5 тис. тому, хто "висмикне пасмо волосся" у Хілларі Клінтон під час туру на честь виходу її книги.

Секретна служба почала розслідування за фактом записів Шкрелі в соцмережах.

Пізніше Шкрелі відредагував свій запис в фейсбуці і додав, що пожартував. Потім він повністю її видалив.

За інформацією Washington Post, в суді Шкрелі вибачився за записи в Фейсбуці в письмовій формі.

Незважаючи на це, сторона звинувачення заявила про "значний ризик" того, що хтось все одно може всерйоз сприйняти пропозицію Шкрелі висмикнути волосся у Клінтон і спробувати це зробити.

Американець пробуде під вартою до січня 2018 року. Його можуть відпустити раніше заявленого терміну, якщо адвокати доведуть, що їхній підзахисний не представляє небезпеки для суспільства.

"Фундація Клінтон" хоче вбивати, щоб захищати свої секрети. Тому видерніть пасмо волосся під час книжкового туру Хілларі Клінтон. За це я заплачу $5 тис. за кожне висмикнене пасмо. Гроші надійдуть після того, як підтвердиться їхня справжність. Удачі", - написав Мартін Шкрелі.