Арештований Росією українець Гриб написав листа дівчині, до якої його виманила ФСБ

Українець Павло Гриб, якого викрали в Білорусі, а потім запроторили до СІЗО російського Краснодара, написав листа дівчині, на побачення з якою його виманили російські спецслужби

Про це дівчина Тетяна розповіла білоруському Еврорадіо FM.

"Мені вже віддали його листи — вони у мене. Потім мені ще показували відео з ним. Там він нічого особливого не говорив: заспокоював мене і говорив, що все з ним нормально. У листах в основному писав про те, що йому потрібно передати. Говорив про одяг та їжу. Про таблетки він чомусь нічого не сказав, але я все одно їх передам — ​​у мене список необхідних ліків є", - сказала дівчина.

Тетяна передала ЗМІ два листи від Гриба - один лист українською мовою, другий — російською.

"Люба Тутенія, як ти? Треба допомогти, тому як я казав зв’язатися треба привезти сюди, треба три плахти, брюки, шорти, шампунь, мило, мочалка, дезодорант, капці, труси, штуки дві, звісно, їжа, печиво, чай, сир та що хоч. Чекаю тебе до зустрічі, можеш розповісти мені про свої справи і попитати. P.S.: Можешь передати мені свою роздруковану світлину. P.S.S.: Все буде добре, я тримаюся і тебе кохаю", - написав хлопець.

Інший лист - російською мовою - схожого змісту.

"Дорога Таня, пишу тобі з проханням відповісти. Я поки тут перебуваю і чекаю побачення з тобою. Можеш порозпитувати мене, якщо є питання, і зробити передачу. Розкажеш про все. Головне не хвилюйся і не впадай у відчай. P.S.: Привези ножиці для нігтів і бритву", - йдеться в другому листі.

Адвокат Павла Гриба  Андрій Сабінін розповів подробиці його викрадення.

"Мені це відомо тільки зі слів Павла, які я перевірити не можу. По дорозі до вокзалу до нього підійшли кілька людей, посадили його в мінівен і кудись повезли. Куди відвезли, він не знає, але було це в 17:00-18:00 24 серпня. Години за 2-3 його в якомусь лісі передали іншим людям. Потім він перебував у спортзалі якоїсь будівлі. Потім приїхала краснодарська слідча бригада, оформила затримання. На оформлення його возили в райвідділ поліції, там він побачив напис "Рябцево Смоленської області". Там Павлу зробили дактилоскопію і звідти з новими людьми його відправили до Краснодара", - сказав адвокат.

Нагадаємо, 24 серпня на території Білорусі зник син екс-співробітника Держприкордонслужби 19-річний Павло Гриб. Офіцер вважає, що його сина могли виманити та викрасти російські спецслужби.

За даними Гриба-старшого, Павло знаходиться в розшуку за ст. 205 КК РФ (терористичний акт). Ініціатором є російське управління ФСБ по Краснодарському краю Росії. Білоруські прикордонники заявили, що про хлопця їм нічого не відомо.

31 серпня Білорусь офіційно визнала, що зниклий українець Гриб перетнув їхній кордон.

7 вересня стало відомо, що син українського офіцера Павло Гриб, який раніше зник у Білорусі, перебуває у СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі.

МЗС України висловило рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням громадянина України Павла Гриба.​

Європейський суд з прав людини розглядає справу щодо викрадення українця Гриба Росією.

Росія арештувала викраденого українця Гриба до 17 жовтня.

Рішення про арешт українця Гриба російський суд заочно ухвалив ще до його викрадення.