У Львові чиновник на співбесідах питає про Бандеру та пісню "Лента за лентою", - ЗМІ

Начальник управління юстиції Львівщини Ярослав Жукровський під час співбесіди перевіряв знання про дату народження одного з лідерів українських націоналістів Степана Бандери та пісню "Лента за лентою"

Про це повідомляє "Форпост".

З цього приводу у Мін’юсті проводитимуть службове розслідування, після чого вирішать, яке дисциплінарне стягнення оберуть Жукровському: попередження, догану чи звільнення.

Повідомляється, що держслужбовця можуть покарати "за невиконання або неналежне виконання посадових обов’язків…, а також порушення правил етичної поведінки".

Розслідування Мін'юсту розпочали після листа в приймальню Адміністрації президента.

У листі вказані два лінки: один лінк, де Ярослав Жукровський співає пісню "Лента за лентою", а другий, де розміщений матеріал з цитатою чиновника про те, що під час співбесіди він запитує дату народження Бандери.

Як зазначає чиновник, за останні два роки "Лента за лентою" стала гімном львівської юстиції.

"Торік під час відзначення Дня вишиванки ми її гуртом виконали. На співбесіді більшість її не співає, а говорить. Чому так роблю? Бо державний службовець нового формату має знати не лише закони, а й бути патріотом. Крім цієї пісні, запитую на співбесіді, коли народився Степан Бандера, коли прийнято першу Конституцію Пилипа Орлика", - сказав Жукровський у інтерв’ю "Високому замку" 2 серпня.