ГПУ вимагає нічний домашній арешт для генерала Нацгвардії, якого підозрюють у розстрілі Майдану

Стало відомо, який запобіжний захід прокуратура вимагає застосувати до начальника управління громадської безпеки Національної гвардії генерала Володимира Гриняка

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Під час судового засідання у Печерському райсуді міста Києва прокурори Генеральної прокуратури просять суд застосувати до Гриняка домашній арешт у нічний час з 22.00 до 07.00.

Сторона обвинувачення мотивує своє клопотання тим, що генерал, виконуючи свої службові обов'язки, постійно виїжджає в зону АТО, не попереджаючи завчасно органи досудового розслідування.

Генпрокуратура підозрює Гриняка у причетності до розстрілу Майдану, а саме у роздачі командирам "Беркуту" додаткових грошей в якості "гарної мотивації" на суму понад 30 млн грн. 

Загалом, генералу Гриняку інкримінують три статті Кримінального кодексу:

- ст. 340, протидія мирним зібранням;

- ст. 365, перевищення влади;

- ст. 369, надання неправомірної винагороди бійцям спецпідрозділу "Беркут".

Втім сам підозрюваний і його адвокат вважають всі звинувачення прокуратури надуманими. Вони стверджують, що на момент масових розстрілів на Майдані Незалежності генерал був начальником управління громадської безпеки МВС і жодним чином не міг впливати на дії працівників "Беркута", які йому не підпорядковувалися, заявляє адвокат підзахисного Володимир Раков.  

Вони також заявляють, що виклики до слідчого відбуваються 3-4 рази на тиждень, не даючи йому повноцінно виконувати свої службові обов”язки. При цьому ніякі слідчі дії з ним не проводяться.

Орім того, службові відрядження генерала до зони АТО прокурори чомусь розцінюють як спробу ухилення від слідства.

Також адвокат наголошує, що його підзахисного оголосили у розшук незаконно, оскільки місцезнаходження Гриняка є добре відомим.