На Полтавщині офіційно відкрили новий кормоцентр. PR

Інвестиції в тваринницьку галузь можуть бути прибутковими, у цьому переконані у вітчизняному агрохолдингу “Астарта-Київ”

Про це передає Еспресо.TV.

На полях Полтавщини офіційно відкрили сучасний комплекс з виробництва кормів — фід-центр, який дозволяє виготовляти однаково якісні кормосуміші для поголів`я підприємств холдингу.

"Від діда-прадіда пам'ятаю, що молоко у корови на язиці. І от сьогодні ми готуємо тут високоякісні корма, які дозволяють розкрити повністю генетичний потенціал худоби", - сказав генеральний директор ТОВ “Агрофірма ім. Довженка” Віктор Скочко.

Якісне харчування та ретельний догляд за худобою — це автоматичне підвищення продуктивності стада та збільшення надоїв, кажуть у компанії. За станом здоров'я кожної худоби слідкують на відповідному програмному забезпеченні. Для обслуговування ферм створили мобільні бригади фахівців.

"Харчування це і є здоров'я. Ми різко бачимо вже ефект від збереження здоров'я. Буде здоров'я, будуть телята буде і молоко. Годування неправильними неякісними кормами, незбалансованими, - це хвороба. А ми зменшуємо захворюваність, відповідно в здоровому дусі можна отримати ще більшого", - сказав заступник керівника с/г департаменту з тваринництва, агрохолдингу “Астарта-Київ” Ельман Оруджов.

На Полтавщині розташоване і найбільше в Україні господарство агрохолдингу. Сьогодні тут вирощують 3 тисячі голів молодняка, пунктуально дотримуючись спеціального раціону харчування. У 2016-му на інвестиції в сільське господарство холдинг спрямував 40 мільйонів доларів, в планах на найближчі 3 роки - вкласти ще $80 млн.

"Велика частина нашої головної мотивації на інвестиції було саме те що ми, ці ферми не тільки зберігли, а підняли на новий рівень і дійсно там створили умови для світових і європейських стандартів з виробництва", - розповів операційний директор агрохолдингу “Астарта-Київ” Желько Ерцег.

В асоціації виробників молока кажуть — подібні проекти дозволять підвищити і саму якість продукції. А відтак це можливість для українських виробників завойовувати експортні ринки збуту.

"Для України, якщо ми хочемо бути конкурентними в світі і продавати свою продукцію на інших ринках, ми повинні робити дешеве і якісне молоко і я впевнений що без якісної сировини, говорити про якісь експортні ринки неможливо, тому треба зробити перший крок — і якраз от Астарта зробила цей перший крок. Я думаю для них він також важливий", - сказав президент Асоціації виробників молока Андрій Дикун.

Загальне поголів'я великої рогатої худоби Астарти перевищує 30 тисяч голів, з них дійне стадо — понад 15 тисяч. Минулоріч виробництво молока у компанії зросло на 5%.