На Закарпатті помічник нардепа попався на 150 тис. грн хабара

Слідчі прокуратури Закарпаття викрили помічника народного депутата на вимаганні та одержанні 150 тис. грн хабара

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпаття.

Правоохоронці розслідували провадження щодо привласнення 2 млн грн бюджетних коштів службовцями відділу освіти однієї з РДА у 2015 році. Під час досудового розслідування було задокументовано вимагання хабара помічником нардепа, який працює на громадських засадах.

Помічник нардепа вимагав і отримав 150 тис. грн від приватного підприємця за вплив, тиск та звільнення працівників і слідчого у вказаному провадженні шляхом надсилання депутатських звернень одо Нацполіції, ГПУ та Кабміну про нібито неправомірні дії правоохоронців під час слідчих дій.

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище та пособництва у прийнятті такої неправомірної вигоди (ч.2 ст.27 - ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України).

14 вересня помічнику народного депутата України та приватному підприємцю оголошено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень. Наразі скеровано клопотання до Ужгородського міськрайсуду про обрання запобіжного заходу.

Під час обшуків у помічника нардепа та підприємця вилучено посвідчення помічника нардепа, паспорти громадян Угорщини та України, службові посвідчення полковника міліції, працівника Кабміну, Верховної Ради, працівника міжнародної поліції та різних контролюючих органів, видані на прізвище помічника народного депутата.

Також вилучено офіційні документи що підтверджують злочинну діяльність. Із сейфу помічника нардепа вилучено близько $70 тис.