Новий в.о. голови Фонду держмайна розповів про можливу реприватизацію стратегічних підприємств

В.о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров не виключає можливості вилучення та повторного продажу важливих промислових об'єктів

Про це він розповів в ефірі Еспресо.TV.

"Якщо ми говоримо про те, що є низка об'єктів, які Фонд держмайна продав, й ці об'єкти, окрім грошей, несли у собі список тих зобов'язань, котрі має виконати власник, але він їх не виконує, безумовно це є суттєвими умовами порушення договору купівлі-продажу. Й за цим Фонд держмайна слідкує", - заявив Трубаров.

Рішення про реприватизацію певного об'єкту може прийматися на основі перевірки, які проводить Фонд.

"Є процедури, пов'язані з перевірочною діяльністю. Є графіки перевірки, протягом року відповідні служби займаються цими речами", - пояснив він.

До кінця року, за словами Трубарова, буде перевірено 10-15 великих приватизованих раніше підприємств.

"Підприємства перевіряються за договорами купівлі-продажу як на рівні центрального апарату Фонду, так і на рівні наших регіональних відділень. У нас немає такого, що ми щось перевіряємо, а щось не перевіряємо", - зазначив він.

Як наголосив Трубаров, у випадку порушення власниками приватизованих підприємств умов їх придбання Фонд звертатиметься до правоохоронних органів.

Разом з тим, посадовець наголосив, що ососбисто не є прихильником реприватизації й виступає категорично проти політично вмотивованого повторного продажу приватизованого майна.

"Я проти реприватизації в якій би формі вона не йшла - особливо, якщо ми говоримо про перерозподіл власності, - додав Трубаров. - Я не політик, а абсолютний практик".