"ДНР" залякує людей обстрілами ЗСУ, імітуючи їхню атаку

Бойовики з окупованих територій Донецької області продовжують провокації з метою звинувачення українських військових в порушенні режиму припинення вогню

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на слова української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Вчора, близько 12-ї години дня, на окупованій території в районі Василівки, де розташовується водонасосна станція 1-го підйому Південно-Донбаського водоводу, зафіксували вибухи та хаотичний вогонь зі стрілецької зброї. В результаті вибухів обслуговуючий персонал станції був евакуйований до безпечного місця.

У той час українські представники СЦКК  були неподалік, на Донецькій фільтрувальній станції. Вони не підтвердили, що обстріли відбувалися з боку позицій української армії. З'ясувалося, що причинами вибуху були підтриви боєприпасів бойовиками на власних позиціях. 

"Провокації такого характеру вчиняються НЗФ ОРДО періодично упродовж останніх декількох місяців з метою залякування цивільного населення та створення враження щодо начебто існування "загрози" об’єктам цивільної інфраструктури з боку підрозділів ЗСУ", - пояснили у штабі.

У відомстві запевнили, що підрозділи українських військ неухильно дотримуються режиму припинення вогню під час "шкільного" перемир’я та не піддаються на провокації противника.