В ОБСЄ розповіли, де в зоні АТО встановлять ще 4 камери спостереження

ОБСЄ нарощує спроможності щодо дистанційного моніторингу в зоні конфлікту на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на слова української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

У відомстві розповіли, що до кінця цього місяця представники ОБСЄ планують встановити ще чотири камери відеоспостереження. Їх розмістять на КПВВ "Гнутове", "Майорськ" та "Марʼїнка", що на Донеччині, а також на окупованій горі Князя Ігоря в районі Станиці Луганської. Це дозволить спостерігачам більш ефективно моніторити ситуацію в зоні АТО. 

У штабі нагадали, що наразі ОБСЄ використовує 7 камер з обох сторін лінії зіткнення.

Вони є в Авдіївці та Широкиному, на Донецькій фільтрувальній станції, ділянках розведення сил та засобів у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському, а також на окупованій території шахти "Жовтнева". Зазначається, що в усіх пунктах, окрім останнього, камери працюють стабільно.  

"Камера на шахті “Жовтнева” (територія ОРДО) не функціонує впродовж тривалого періоду, з огляду на те, що бойовики не дають можливість представникам Місії ОБСЄ провести її обслуговування. Також, 8 серпня ц.р. бойовиками НЗФ ОРДО було виведено з ладу камеру відеоспостереження на ДФС", - підсумували у штабі.