Затриманому депутату Київради повідомили про підозру через заволодіння землею на 3,5 млн грн

Детективи НАБУ повідомили про підозру кримінальних правопорушень депутату Київради, якого затримали напередодні

Про це повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

"За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність  в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них, загальною вартістю понад 3,5 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Депутату Київради повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч.3 та ч.4 ст.358 ("Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів").

А також підозри, передбачені  ч.2 ст.209 ("Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом"), ст.366-1 ("Декларування недостовірної інформації") Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання обрання затриманим запобіжних заходів.

Зазначається, що детективи НАБУ та прокурори САП здійснюють необхідні слідчі дії, щоб отримати додаткові докази, встановити інших ймовірних учасників корупційної схеми, а також викрити інші епізоди незаконного заволодіння земельними ділянками у Києві.