Начальниця судді-втікача Чауса записала на матір квартири й будинок, - ЗМІ

Журналісти-розслідувачі встановили, що голова Дніпровського райсуду Києва Неля Ластовка у 2016 році задекларувала користування двома квартирами у Києві та будинком, оформленими на свою матір

Про це пише Bihus.info.

Як повідомляється, також чоловік судді екс-заступник прокурора Київської області Вадим Ластовка після звільнення став власником трьох дорогих автомобілів.

Згідно з реєстром речових прав на нерухоме майно, будинок площею 230 кв. м мати Ластовки Людмила Іссарь придбала у серпні 2009 року. А 120-метрова квартира по вул.Срібнокільській спершу була виділена родині у якості службової та в 2014 році приватизована на матір. Іншою квартирою на 95 "квадратів" суддя з сім’єю користувалися з 2007-го, щоправда, у липні цього року вона була продана.

Сама ж Неля Ластовка, згідно з декларацією, із нерухомого майна володіє лише трьома земельними ділянками у Київській області загальною площею близько півгектара.

Неля Ластовка стала відомою скандальними рішеннями проти активістів "Автомайдану" під час Революції Гідності. Також, за повідомленнями ЗМІ, влітку торік після випадку із суддею Миколою Чаусом правоохоронці збиралися перевірити і саму голову суду, підозрюючи, що без її допомоги він не міг би постійно потрапляти по системі розподілу на резонансні справи.

28 березня 2017 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Нелю Ластовку від здійснення правосуддя до ухвалення або скасування подання на її звільнення.