Після Саакашвілі прикордонники хочуть карати нелегалів як корупціонерів

Держприкордонслужба ініціює посилення відповідальності за нелегальне перетинання кордону до санкцій за вчинення корупційних правопорушень

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відповідний законопроект був зареєстрований ще в кінці минулого року. Нині він проходить необхідне погодження та перебуває на розгляді в комітеті.

"Внесення змін до низки статей Кодексу України про адмінпорушення і встановлення нових видів адмінвідповідальності дозволять удосконалити заходи, які вживаються прикордонниками з протидії нелегальній міграції на державному кордоні та іншим правопорушення у прикордонній сфері", - йдеться у повідомленні.

На цей час за вчинення злісної непокори законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Держприкордонслужби та порушення іноземцями правил перебування в Україні визначено відповідальність у виді незначного штрафу (максимальний розмір 850 гривень).

При цьому відсутність стягнення у виді адміністративного арешту за незаконне перетинання держкордону групою осіб спонукає організаторів незаконного переправлення осіб через державний кордон здійснювати саме групове переправлення нелегальних мігрантів.

Тому, як зазначається, Держприкордонслужба ініціює наближення відповідальності за низку правопорушень до санкцій за вчинення корупційних правопорушень.

"Адже порушення у сфері протидії нелегальній міграції несуть загрозу міжнародному правопорядку", - наголошують в Держприкордонслужбі.