Провідні антидопінгові агентства вимагають усунути Росію від зимової Олімпіади-2018

Провідні антидопінгові організації 17 країн звернулися до Міжнародного олімпійського комітету про відсторонення збірної Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 року у Південній Кореї

Про це повідомляє The Guardian.

Організації заявили, що в них є серйозні сумніви, що Олімпіада-2018 буде "чистою", через неповне розслідування застосування допінгу російськими спортсменами на Іграх-2014 в Сочі, яке назвали "одним з найбільших скандалів в історії спорту".  Також заявили про сумніви через недостатні результати тестування за останні чотири роки.

"Неможливість провести повне й ретельне розслідування у справі про вживання допінгу російськими спортсменами створює небезпеку для "чистих" атлетів на Іграх-2018", - наголошується у заяві.

Члени антидопінгових організацій не заперечуватимуть, якщо росіяни виступатимуть у Південній Кореї під нейтральним прапором, але за умови проходження ретельного допінг-контролю.

"Прийшов час для дій. Спортсмени хочуть бачити результати, а не пусті балачки - це підтримує їх рішення змагатися в умовах "чистого" спорту", - йдеться у повідомленні.

Питання допуску російської олімпійської збірної до ігор 2018 року у Міжнародному олімпійському комітеті опрацьовують дві спеціальні комісії. Рішення має бути оголошене не пізніше листопада, коли у всіх видах спорту стартує зимовий сезон.