Сліпі люди розповіли, як вони сприймають зовнішність людей

В мережі опублікували відео, в якому четверо сліпих людей розповідають про своє сприйняття краси

Відео опублікували на YouTube-каналі "Cut ".

 
У героїв запитали, що для них означає краса і як вони визначають, чи красива людина поруч з ними. Перший учасник, який побажав зберегти ім`я в таємниці, відповів:

"Один з моїх друзів якось сказав: "Ти можеш зустрічатися з повною дівчиною, тобі немає жодної різниці". А я-то повинен мати певні почуття до людини. Серед зрячих людей побутує думка, що сліпим все одно, як виглядають інші, тому що вони не можуть їх побачити, але це не так".

Ще одна героїня - Сінді, додає: "Це можна зрозуміти через якісь деталі в розмові, наприклад, якщо людина говорить, що ходить в спортзал. Іноді я тримаюся за чийсь лікоть, коли ми кудись йдемо, і все визначається в дрібницях. Або, наприклад, невеликим обіймами в кінці зустрічі.

Це також можна зрозуміти по реакції інших людей: "Він виглядає непогано", або щось в такому роді. І я думаю: "Добре, він непоганий". Не думаю, що мене сильно турбує, хто як описує зовнішні риси, швидше мені просто потрібне підтвердження моїх друзів, що мій партнер привабливий. Мені хочеться перебувати поруч з гарними людьми".

Коли в учасників запитали, як вони усвідомлюють власну зовнішню привабливість, один з героїв ролика, Мак, розповів, що це можна визначити за реакцією інших людей та власними відчуттями.

"Люди завжди кажуть мені, що я привабливий. Я худий, і я знаю, що у мене прикольне волосся, хоча б тому, що воно дуже м'яке. Тобто, я знаю, що я привабливий, але я не можу порівняти себе з кимось".

Його товариш додав:"Зовнішній вигляд дуже важливий, і я намагаюся виглядати презентабельно".