Втрати в зоні АТО: загинув боєць, ще 2 - зазнали поранень

За минулу добу один український військовослужбовець загинув на Донбасі, ще двоє військових зазнали поранень

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Вчора ввечері та вночі ситуація на сході України загострилась, терористи активізували обстріли українських позицій на усіх напрямках, використовуючи при цьому міномети калібру 82 міліметри. 

Найбільш напруженою ситуація була на Приморському напрямку. Позиції в районі Водяного тричі обстріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів. 7 мін калібру 82 міліметри бойовики випустили біля Мар’їнки. Укріплення на підступах до Павлополя, Талаківки та Гнутового також потрапили під ворожі обстріли.

На Донецькому напрямку Авдіївську промзону двічі накривали вогнем з гранатометів, а Зайцеве - з мінометів та озброєння БМП.

Близько дев'ятої години вечора бойовики почали обстріл неподалік шахти Бутівка з гранатометів та кулеметів. Бійці АТО вогнем у відповідь примусили ворогів до дотримання режиму тиші. В результаті цього протистояння загинув один військовослужбовець. 

На Луганському напрямку опорні пункти біля Кримського 6 разів потрапили під вогонь з мінометів, різних видів гранатометів та стрілецької зброї. 

"Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 28 разів порушили перемир’я. Сили АТО 13 разів відкривали вогонь у відповідь. В результаті бойових дій 1 український військовий загинув, двоє отримали поранення", - підсумували у штабі.