З'явилося відео запуску балістичної ракети КНДР

В інтернеті з'явилося відео останнього запуску Північною Кореєю балістичної ракети, яка пролетіла над територією Японії і впала в Тихому океані біля острова Хокайдо

Відео телебачення КНДР оприлюднено у мережі YouTube.

У описі до відео говориться, що йдеться про ракету середньої дальності північнокорейського виробництва Hwasong-12. У травні Пхеньян вже запустив ракету такого типу.

Читайте такожКНДР знову запустила ракету над Японією. Чому вона постійно хоче знищити цю країну

3 вересня уряд КНДР заявив про успішне випробування боєголовки з термоядерним зарядом для міжконтинентальної балістичної ракети.

У відповідь на дії КНДР, Дональд Трамп назвав Північну Корею загрозою для США і заявив, що розмови з Пхеньяном не спрацюють.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін і президент США Дональд Трамп домовилися зняти обмеження на вагу бойової частини південнокорейських ракетних систем.

Вранці 15 вересня Північна Корея випустила ракету, яка пролетіла над японським островом Хоккайдо та впала у води Тихого океану.

15 вересня позачергове засідання Ради безпеки ООН, присвячене новому запуску балістичної ракети КНДР, завершилося прийняттям заяви, в якій засуджується "провокаційний" крок Пхеньяна.

КНДР заявляє, що найближчим часом завершить створення власних ядерних сил попри запроваджені проти країни міжнародні санкції.