"Правий сектор" зірвав презентацію книги "Ліва Європа" на Форумі видавців у Львові

На презентацію книги "Ліва Європа", що мала відбутись у Libraria на вулиці Лесі Українки, прийшло близько 50 людей спортивної статури, котрі намагалися зірвати презентацію та співали гімн України

Про це розповіла програмна директор Форуму видавців Софія Челяк, повідомляє Zaxid.net

"На презентацію прийшли учасники "Правого сектору", я не знаю чи була присутня тільки ця організація, але було приблизно 50 людей. Вони розмістилися ще до початку події в залі і намагались заблокувати проведення самого заходу. Вони забарикадувались у кімнаті і не пускали туди нікого. Прийшли також представники лівих радикальних організацій, що також намагались потрапити на захід. Прийшла поліція охорони і розбороняла дві групи людей", - зазначила Челяк.

Лідер львівського осередку "Правого сектору" Тарас Бобанич (Хамер) підтвердив, що на захід прийшли члени "Правого сектору" та інші патріотично налаштовані люди, однак, за його словами, вони не мали намір зривати презентацію.

"Ми почали спілкуватись з організаторами, дискутувати, вони називали нас нечемними. Ми вирішили заспівати гімн України, дехто з них встав, а дехто з організаторів навіть не встав, чим виразили неповагу до державного символу", – сказав Бобанич.

Згодом, коли приїхала поліція, усі вийшли на вулицю. За словами Хамера, він також мав розмову з власниками закладу, де мала відбутись презентація. За словами Челяк, власники закладу відмовились надалі співпрацювати з Форумом видавців.

У прес-службі ГУ НП у Львівській обласніповідомили, що на місце приїхала поліція та провела з учасниками попереджувальну роботу, після чого усі розійшлись.