Китай представив безпілотний вертоліт із ракетами та бомбами

Авіаційно-промислова корпорація Китаю AVIC представила на виставці China Helicopter Expo в Тяньцзіні перший китайський безпілотний вертоліт військового призначення AV500W

Про це повідомляє China Daily.

Вертоліт довжиною 7,2 м важить із спорядженням до 450 кг і здатний літати зі швидкістю 170 км/год, злітаючи на 4 км. AV500W випускатимуть у двох версіях - розвідувальній та бойовій. Перша модель здатна залишатися в повітрі впродовж 8 годин, друга - 4 години.

Вертоліт, здатний перевозити до 120 кг зброї, оснащений 4 ракетами класу "повітря-земля" з функцією самонаведення. Кожна з ракет важить 8 кг і здатна вражати ціль у радіусі 5 км. AV500W також споряджений бомбами та кулеметом.

Типовою місією для робовертольоту буде точна атака на легкі броньовані автомобілі та піхоту, а цільовим ринком - Близький Схід, де триває боротьба з тероризмом.

"Вертоліт здатний злітати та приземлюватися практично з будь-якої поверхні, в тому числі плато і каньйони, а також працювати в холодному і тропічному кліматі. Він буде корисний для патрулювання кордону, антитерористичних операцій і локальних конфліктів", - розповів дизайнер AV500W Цзян Тайю.

За словами Тайю, попит на вертольоти такого типу високий, але на ринку подібна розробка є лише в США - Northrop Grumman MQ-8B Fire Scout. Кілька країн вже зацікавилися у придбанні AV500W. Перші льотні випробування вертольоту відбулися в серпні, масове виробництво AV500W розпочнуть у 2018 році.