Китайська оренда секс-ляльок "накрилась" після 4 днів існування

Сервісу Touch з доставки роботизованих секс-ляльок довелось припинити діяльність за чотири дні після запуску в Китаї через громадське обурення та попередження правоохоронців

Про це повідомляє SCMP.

Запуск Touch відбувся 14 вересня: компанія встановила в Пекіні і місті Сяминь стенд з десятьма тестовими моделями і почала приймати замовлення через мобільний додаток. В асортименті були представлені як моделі з азіатською зовнішністю, так і з європейської, в тому числі лялька в костюмі супергероїні Чудо-жінки.

Користувачі програми могли орендувати ляльок - одна ніч коштувала 45 доларів. При цьому покупку штучних жінок можуть дозволити собі не всі китайці: моделі в середньому коштують близько 1,5 тисяч доларів.

При бажанні користувачі Touch могли замовити "підігрів" штучних жінок або модель зі звуковим реагуванням на те, що відбувається. У компанії стверджували, що хочуть допомогти самотнім людям знайти пару і впоратися з "загальнонаціональним гендерних дисбалансом".

Через чотири дні після запуску, 18 вересня, керівництво Touch оголосило про закриття сервісу. У компанії пояснили рішення виниклою громадською дискусією і повідомленням від правоохоронних органів.

"Ми приносимо вибачення за негативний вплив, який наш сервіс здійснив на суспільство, особливо на інтернет-думкe про ключову зустріч"-заявили Touch.

Під "ключовий зустріччю" керівництво сервісу мало на увазі з'їзд комуністичної партії, який розпочався 18 вересня. Зазначається, що цей час в Китаї напівжартома називають "чутливим періодом".

Після закриття бізнесу Touch не тільки виплатить штраф поліції, але і вдвічі покриє витрати користувачів на замовлення секс-роботів. Крім сервісу по оренді штучних жінок, корпорація Information Technology Co, що володіє Touch, виробляє і продає секс-ляльки.