Пожежники отримали сигнал з одеської "Вікторії" тільки на 45-й хвилині трагедії, - віце-прем'єр

Через непрацюючу пожежну сигналізацію рятувальники ДСНС дізналися про пожежу в одеському дитячому таборі "Вікторія" тільки на 45-й хвилині трагедії

Про це під час засідання оперативного штабу ДСНС в Одесі заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає Еспресо.TV.

Віце-прем'єр закликав правоохоронні органи та спеціально створену комісію ретельно розслідувати стан пожежної сигналізації та системи пожежогасіння, стан пожежних гідрантів, а також вивчити питання недостатнього тиску води під час гасіння пожежі.

Він також вважає за необхідне розібратися з мірою відповідальності державної архітектурно-будівельної служби, яка приймала в експлуатацію згорілу будівлю.

"На кожному етапі є відповідальність не тільки директора й людини, яка відповідала за пожежний стан (їх обох вже затримано - ред), а по всім рядкам: починаючи від управління освіти, міської влади, райдержадміністрації, яка була замовником цього проекту, проектувальників, виробників, постачальнкиів матеріалів, а також ліцензійні компанії, які повинні були експлуатувати (систему пожежної сигналізації - ред)", - пояснив Зубко.

Разом з тим, за його словами, "потрібно не тільки покарати винних, але й розібратися чому загинули діти".

Найголовнішою проблемою, як наголошує Зубко, є те, чому так довго їхали пожежні.

"Практично 45 хвилин відбувалася пожежа і тільки через 45 хвилин надійшов виклик до органів надзвичайних ситуацій", - заявив віце-прем'єр.

Він уточнив, що пожежа почалася о 22.30, а у ДСНС про це дізалися піля 23:00.