Суд арештував трьох підозрюваних у розкраданні 28 млн грн Южно-Української АЕС

Солом’янський райсуд Києва арештував трьох підозрюваних у справі про поставку Южно-Українській АЕС обладнання за завищеними цінами, через що держава зазнала збитків у розмірі 27,94 млн грн

Про це повідомляють "Наші гроші".

Заарештовано Світлану Костянецьку, яка, за даними слідства, вела бухгалтерію двох залучених до схеми підприємств, а також "чорну" бухгалтерію, її сина Антона Костянецького, який у 2013-2014 роках очолював одне з цих підприємств, і президента DARA Group Едуарда Самоткала, з допомогою якого схему було втілено.

Світлана і Антон Костянецькі на початку лютого виїхали до Росії. До України вони не поверталися, їхнє місцезнаходження слідству наразі невідоме. Наприкінці квітня НАБУ і САП оголосили підозру Костянецьким та вручили їх чоловіку Світлани Костянецької. У липні Світлану і Антона Костянецьких було оголошено у міжнародний розшук.

Едуарду Самоткалу було повідомлено про підозру 27 квітня, 3 травня його оголосили в розшук.

У справі про заволодіння групою осіб 27,94 млн грн Южно-української АЕС під час двох закупівель – 14 підозрюваних, 5 із яких наразі в розшуку. Окрім згаданих вище Світлани і Антона Костянецьких, а також Едуарда Самоткала, у розшуку також перебувають колишній фіндиректор "Харківського електрощитового заводу" та екс-заступник головного інженера ЮУАЕС Дмитро Соколов.

На сьогодні слідство уклало угоди з 4 обвинуваченими по справі ЮУАЕС, три з яких затверджені судом з обвинувальними вироками, ще одна угода перебуває на розгляді суду. Один із засуджених відшкодував державі 1,4 млн грн. Серед підозрюваних, зокрема, син колишнього в. о. президента "Енергоатома" Віссаріона Кіма Артем Кім. Його підозрюють у сприянні у перемозі двох комерційних структур у торгах ЮУАЕС.