Синоптик розповіла, кому загрожує "румунський" циклон

Частині Польщі, Білорусі, Литві, Латвії та навколобалтійському району загрожує циклон, який вчора спричинив загибель людей в Румунії та пройшовся частиною України

Про це на своїй сторінці у Facebook написала синоптик Наталка Діденко.

Вона пояснила, чому трапилися такі стихійні метеоподії.

"На сході, південному сході Європи температура повітря досягала +30+35 градусів, на заході континенту, у центрі, також у Польщі, наприклад, було холодно - від +11 до +18 градусів. Така зона контрастів стала осередком, причиною виникнення та посилення небезпечних явищ погоди - зливи, грози, штормовий вітер. Наявність спеки, значні контрасти - все це ще процеси літнього характеру, тому й гриміло та крутило, як буває саме влітку", - написала Діденко.

Як вона наголошує, подібну інтенсивність явищ вкрай важко спрогнозувати.

Також синоптик зазначила, що циклон вже за межами України.

"У нас максимум, що може бути - поривчастий, до сильного, вітер у західних областях та на півночі України.
Дощі сьогодні, можливо з грозою, ймовірні періодично вздовж смуги Чернігів-Яготин-Лубни-Черкаси. Переважно невеликі. А також навколо Карпат. Загалом 18 вересня без опадів, +17+24 градуси, а на сході та півдні ще буде спекотно", - прогнозує Діденко.

Синоптик розповіла, що циклон з Румунії сьогодні загрожує частині Польщі, Білорусі, Литві, Латвії та навколобалтійському району. Там очікуються зливи, грози, штормовий вітер.