Tesla запатентувала технологію заміни акумуляторів для електрокарів за 15 хвилин

Компанія Tesla запатентувала технологію швидкої заміни акумуляторів електромобілів Model S і Model X

Про це повідомляє "Хайтек".

Передбачається, що автомобілі заїжджатимуть на станцію обслуговування або в мобільний трейлер, де механіки за 15 хвилин замінять батарею.

У новому патенті компанія представляє невеликі мобільні станції для заміни батарей, які можна встановлювати вздовж трас між великими містами. Процедуру можна проводити навіть у пересувному трейлері - достатньо обладнати його спеціальними підйомниками.

Вперше технологію швидкої заміни батарей Tesla запатентувала ще в 2014 році - тоді компанія планувала створити автоматизовану систему, яка міняла б акумулятор, що сів, на заряджену батарею за 90 секунд, але пізніше довелося визнати, що заміна акумулятора потребуватиме більше часу, а процедура не буде повністю автоматичною.

Згідно з новим патентом, процес установки також буде частково автоматизований і потребуватиме 15 хвилин. Апарат підійматиме авто і мінятиме акумулятора, проте весь процес контролюватимуть механіки. За розрахунками Tesla, для цього достатньо одного фахівця.

При цьому адаптувати технологію для нової Model 3 поки що не можна, оскільки акумулятор у неї вбудований більш щільно - щоб дістати його, потрібно частково розібрати частину салону автомобіля.