У Німеччині судять людей, які не допомогли хворому пенсіонеру

У Німеччині проходить суд у справі трьох громадян, які не допомогли пенсіонеру у скрутну хвилину

Про це повідомляє BBC.

Цей випадок стався у відділенні Deutsche Bank в Ессені, в західній промисловій провінції Рур. 83-річний чоловік впав і сильно вдарився головою об кахельну підлогу, через тиждень він помер.

Чоловіка проігнорували четверо людей, лише п'ята людина, яка помітила, що старому погано, викликала швидку допомогу. У підсумку перша допомога була надана йому лише через 20 хвилин після падіння. 

Всіх людей, які проігнорували хворого, впізнали по кадрам камер відеоспостереження. На цих знімках видно, як відвідувачі просто переступають через лежачого на підлозі пенсіонера.

Німецьке законодавство передбачає штраф і навіть тюремне ув'язнення терміном до року за ненадання екстреної медичної допомоги. У більшості випадків про розмір штрафу домовляються в позасудовому порядку адвокати захисту і прокурори.

Серед обвинувачених - 55-річний чоловік з Оберхаузена, а також 39-річна жінка та чоловік у віці 21 року, обидва з Ессена. Двоє обвинувачених заявили, що прийняли непритомного пенсіонера за безхатька. 

Однак прокурор з сумнівом поставилася до цих аргументів, тому що відвідувачі банку не могли не бачити, що людина була пристойно одягнена.

"Мені ніколи раніше не доводилося стикатися з такою ситуацією", - зізналася прокурор Ессена Біргіт Юргенс, яка займає цю посаду з 1991 року.