Apple навчить голосового помічника Siri бути психологом

Корпорація Apple відкрила вакансію розробника голосового помічника Siri з навичками психологічного консультування

Про це повідомляє "Хайтек".

У компанії зазначають, що багато користувачів звертаються до голосового помічника не лише за відповідями на побутові питання, але й за моральною підтримкою.

"Люди ведуть із Siri серйозні бесіди. Вони звертаються до Siri після важкого дня або коли їм потрібно обговорити щось важливе. Також вони викликають Siri в екстреній ситуації або коли потребують поради з приводу здоров'я", - йдеться в описі вакансії.

Новий співробітник працюватиме в каліфорнійському офісі Apple в Санта-Клара Веллі й розроблятиме продукт із акцентом на здоровий спосіб життя.

Пошук людини зі знанням психології - природний крок для Apple, яка вже кілька років намагається прищепити Siri емоційний інтелект. Дослідження виявили, що у кризових ситуаціях голосові помічники від Google, Samsung, Apple і Microsoft не здатні реагувати адекватно - якщо користувач скаржиться на головний біль, депресію або повідомляє про суїцидальні наміри, чатбот не завжди знаходить слушну пораду, а іноді навіть жартує.

Питання етики тісно пов'язані з розробками в галузі штучного інтелекту, тому деякі експерти вважають, що фахівцям з комп'ютерних технологій слід вивчати гуманітарні науки.